Як прожарити чавунну сковороду на плиті?

Для цього поставте сковороду на вогонь і насипте товстий шар грубої або середньої помелу солі, зменште вогонь під посудом і залиште на 20-25 хвилин. Потемнілу сіль прибрати, протерти внутрішню поверхню чавунної сковороди промасленою ганчірочкою.

Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію щонайменше 10 хвилин (що більше діаметр посуду, то довше треба її гартувати).

Чавунна сковорода зручніша для приготування їжі, оскільки сам матеріал більш теплоємний. Але є в неї й мінуси: м'ясо, риба, картопля, млинці та інша їжа може пригоряти. Щоб цього не відбувалося, досить просто розжарити сковорідку з сіллю.

Для прожарювання, наприклад, чавунною сковорідки потрібно налити в неї олії до середини і прожарити на середньому вогні протягом півгодини, іноді змащуючи стіни посуду. Нагріти у духовці. Якщо потрібно прожарити чавунну посуд швидко і немає часу стежити за ним – використовуйте духовку.