Як розрахувати кількість макаронів?

Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 г пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від її форми. Наші таблиці допоможуть вам правильно відміряти потрібну кількість пасти.

З'єднайте великий і вказівний пальці лівої руки і просуньте спагетті в отвір, що вийшов – це також потрібне кількість макаронів на 1 їжака. І маленька замітка для тих, хто стежить за кількістю з'їденого: 40-45 г сухих макарон у звареному вигляді становитимуть приблизно 100 г.

На невелику порцію достатньо 40-50 грн. Зі 100 гр. Ви отримаєте більшу повноцінну порцію. Стандартна упаковка спагетті важить 500 гр., тому можна сміливо варити одну упаковку на 5-6 людей.

Скільки макаронів та води брати для варіння, щоб нагодувати 3 людей Води має бути щонайменше в чотири, а краще — вп'ятеро більше, ніж самої пасти. Наприклад, на 3 порції води потрібно близько 3 літрів. У ресторанах стандартна порція сухих макарон від 60 до 80 р.