Як розрахувати кількість просочення для торта?

Як розрахувати кількість просочення на торт? Як визначити, чи вистачить цього просочення для одного коржа і на весь торт? Існує проста формула: на 1 частину бісквіту потрібно 0,7 частин просочення та 1,2 частини крему. Тобто, якщо торт на 1 кг, то просочення – 700 гр, крему – 1кг 200гр.

Пропорції коржа та сиропу 1:0,5. Тобто якщо борошняний виріб важить 500 г, просочення знадобиться 250 г. Якщо у начинці торта ви плануєте використовувати фрукти чи ягоди, то зменшуйте кількість просоченнящоб бісквіти не наситилися зайво і не розмокли. Для більш «мокрого» десерту використовуйте співвідношення 1:0,8.

Існує формула 1: 0,7: 1,2, де 1 частина це бісквіт, 0,7- просочення, 1,2 – кількість крему. Тобто, якщо ваш коржик важить 700 грам, то просочення необхідно приблизно 500 г, а крему 840.

Готові коржі повинні вилежати 5 – 7 годин в холодильнику. Винятки – «шифоновий» бісквіт, «червоний оксамит» та морквяний. Торти їх можна збирати відразу після остигання. За цей час вони стануть м'якшими, зволоженими та податливими.