Як розрахувати порції на людину?

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 г їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 грамів їжі на людину за годину.Apr 14, 2017

Оптимальний для себе розмір білкової їжі можна виміряти долонею. Порція м'яса, риби, курячої грудки або тофу повинна дорівнювати тильній стороні долоні без пальців. Порція рису, локшини, гречки або іншої крупи повинна поміститися в долоню, зібрану в жменю, але не вище однієї фаланги пальців.

350 г Існує методика, яка передбачає, що людині необхідно харчуватися певною кількістю їжі за один прийом. Зазвичай вага порції становить 300-350 г. Важливо не перевищувати це дозування.

Розповідаємо, як контролювати кількість їжі в тарілці – без ваг, щоденників харчування та підрахунку калорій.

  1. Вибирайте посуд невеликого розміру
  2. Контролюйте баланс макронутрієнтів за допомогою тарілки.
  3. Випивайте склянку води перед їжею.
  4. Використовуйте руки.
  5. Завжди перекладайте їжу в тарілку.
  6. З'їдайте у кафе половину порції