Як швидко заварювати овес?
Вівсяний відвар
- Ретельно промити зерна вівса. Пропорції: 10 г вівса на кожен 1 літр води напою. …
- Закип'ятити воду. Щоб напою вистачило на кілька прийомів, рекомендуємо одразу зварити його із запасом.
- Насипати зерно в термос і залити охолодженим окропом (90℃). …
- Закрити термос і дати настоятися близько 4-8 годин.
Як правильно приготувати відвар із вівса для лікування шлунка?
Відвар на основі вівса для дієтичного харчування та для лікування шлунково-кишкових захворювань: залити 1 ст. ложку вівсяних зерен або вівсяних пластівців, попередньо замочених на ніч, 2 склянками води та варити 20 хвилин. Пити 2 десь у день як чай.