Як швидко розварити горох для супу за допомогою соди

Іншим інгредієнтом, що сприяє швидкому розварюванню бобових, є харчова сода. Через 10-15 хвилин після закипання гороху додайте в каструлю соду з розрахунку половину чайної ложки на 2 літри рідини. Будьте уважні, більше соди може зіпсувати смак вашого блюда.20 серп. 2014 р.

Як замочити горох для супу із содою?

Бувають ситуації, коли не було можливості замочити горох заздалегідь, чи просто зробити це забули. В цьому випадку, можна залити продукт водою та додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м'яким набагато швидше. Крім того, після цієї не хитрої маніпуляції, продукт краще засвоїться.

Скільки потрібно додати соди, щоб горох розварився?

Невелика щіпка харчова соди закидається в каструлю з окропом, в якій вариться горох. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин.