Як смачно та швидко замаринувати опеньки на зиму у банках

Як маринувати опеньки в каструлі?

Гриби ретельно промити, перекласти в каструлю з водою та поставити на вогонь. Варити протягом 25 хвилин|мінути| на слабкому вогні, потім злити воду. Закип'ятити 500 мл води, додавши сіль, цукор, перець, гвоздику, цибулю, часник та оцет. Через дві хвилини після закипання, додати лавровий лист та вимкнути маринад.

Скільки варити опеньки перед тим як замаринувати?

Варити свіжі опеньки після закипання потрібно:

  1. для супу – 30 хвилин;
  2. перед маринуванням — 35–40 хвилин;
  3. перед заморозкою – 20-25 хвилин;
  4. перед гарячої – 15-20 хвилин (багато хто не варить опеньки, вважаючи, що так вони виходять ароматнішими).