Як смажити на чавунній сковороді правильно

Чавунну сковороду потрібно обов'язково розігріти перед початком приготування, це займе від 5 до 10 хвилин. Потім на сковороді розігрівається масло (без нього на чавуні готувати не варто) і кладеться сама їжа. При смаженні м'яса на чавуні його не потрібно відразу перевертати.

Що зробити, щоб до чавунної сковороди нічого не прилипало?

З використанням солі. Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (що більше діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).

Як правильно готувати чавунну сковороду?

Перед застосуванням сковороду необхідно загартувати. Попередньо вимиту, висушену рушником, у неї потрібно насипати трохи солі і на годину залишити в духовці або на плиті при температурі до 180 градусів. Після, знову вимити, висушити і змастити олією.