Як відбувається зараження Клебсієллою?

Джерелами збудника інфекції є хвора людина та бактеріоносій. Найбільш часті шляхи передачі – харчовий, повітряно-краплинний та контактно-побутовий. Передача відбувається також через забруднені харчові продукти, особливо часто через м'ясні та молочні.

Найбільш поширені шляхи передачі клебсієли:

  1. фекально-оральний – основними способами зараження є харчовий (немиті овочі та фрукти, нестерилізоване молоко тощо).
  2. повітряно-краплинний;
  3. через внутрішньовенні катетери, що використовуються для введення препаратів та рідин;

Симптоми клебсієли пневмонія

  • Висока температура тіла
  • Кашель з мокротою
  • Хрипи при диханні
  • Порушення дихання
  • Біль у грудях
  • Мокрота з кров'ю
  • Пронос
  • Неприємний запах із рота.

Дика клебсієла Добре лікується препаратами групи цефалоспоринів третього ряду. А ось внутрішньолікарняну можна, можливо подолати, тільки чітко розуміючи, з чим ви маєте справу, і звичайний диско-дифузійний метод діагностики тут не допоможе. Потрібні автоматизовані системи із визначенням MIC.