Як засолити скумбрію холодного копчення в домашніх умовах смачно та швидко

Як солити рибу скумбрію для копчення?

Перед копченням скумбрію необхідно правильно засолити. Рибу чистимо, миємо і солимо в емальованій тарі, додавши 2 столові ложки солі та 1 ст. ложку цукру з розрахунку на 3 скумбрії. Залишаємо рибу в холодильнику на 1 день, після чого промиваємо від солі, витираємо насухо і приступаємо до копчення.

Як правильно солити рибу для холодного копчення?

Засолювання для холодного копчення:

  1. розчин солі роблять міцнішим, ніж перед гарячим копченням – для 10 кг тушок потрібно 1,5 кг солі;
  2. для дрібної риби час витримки у складі зростає до 3 днів;
  3. надлишки солі також необхідно видалити вимочуванням – дрібницю тримають у воді до 2 годин, більшу рибу – До 24 годин.