Як будується рецепт хліба на заквасці?
Хліб на заквасці, простий як 1-2-3. Цей рецепт домашнього хліба на заквасці простий як 1-2-3. У буквальному значенні, оскільки «раз-два-три» це і є весь рецепт. Кожен, хто хоч раз перераховував співвідношення інгредієнтів у різних рецептах хліба, щоб спекти менше чи більше, знає, що помилитися тут легко.
Чому не виходить хліб на заквасці?
Може бути винна закваска – не розпушує тісто, не насичує його газом. Треба розуміти, що в цього теж свої причини – або так виводили, або так ведете зараз, що вона слабшає з кожним днем (наприклад, у холодильнику ведете), або сировина винна, наприклад, надто м'яка вода або борошно низької якості.