Як зробити гарні надрізи на хлібі

Надрізи виконуються різкими, швидкими та чіткими рухами, впевненою рукою. Інструмент потрібно тримати під кутом 45 градусів до поверхні тіста (як правило, але є винятки, коли надрізи роблять під кутом 25 або 90 градусів до поверхні заготівлі).14 січ. 2022р.

Коли на хліб робити надрізи?

Надрізати тісто потрібно перед самою випічкою, не ранішеІнакше заготівля, навіть щільно сформована, попливе. Якщо ви поки що не сильно впевнений у собі хлібопекар, не надрізайте глибоко, при слабкому замісі та слабкому формуванні глибокі надрізи можуть розпливтися.

Чому не виходять надрізи на хлібі?

ЧОМУ НЕ РОЗКРИВАЮТЬСЯ: – Якщо під час випічки бракує пари. Відбувається майже те саме: кірка починає формуватися занадто рано і про які надрізи вже не може бути й мови – вони навіки застигли. – Якщо надто багато пари: надрізи запливають, кірка стає глянсовою, тонкою.