Як зробити гарну скоринку на випічці

Найпопулярніший варіант обмазування тіста – яйце. До справи може піти злегка збите ціле яйце з додаванням 1 столової ложки молока (можна і не додавати), а також 1 жовток або 1 білок. Сам жовток в результаті дасть більш золотисту скоринку, а білок — хрумку і ламку, але бліду скоринку.

Як добитися рум'яної скоринки на випічці?

Відразу після випічки пройдіть по поверхні пензликом, змоченою водою. Це не дасть блиску, але зробить скоринку більш рум'яною та м'якою. Якщо ви готуєте солодку випічку, то її можна буде помазати водою, трішечки підсолодженою, або ж замість такої води можна буде взяти воду газовану і теж солодку.

Чим змастити тісто для золотистої скоринки?

Чим змастити після випічки

  1. Розтопленим вершковим маслом. Це надасть виробам з тіста блиск, вершковий аромат та присмак.
  2. Рослинним маслом без запаху — тоді їхня рум'яна скоринка буде апетитно блищати.
  3. Сиропом – дає глянсову поверхню. …
  4. Молоком – пом'якшує скоринку.
  5. Водою – також робить скоринку м'якше.