Як зробити ікру гольця

Скільки солі класти у тузлук для ікри?

Для холодного тузлука змішуємо воду (1 л) та сіль (50 г). Ікорні ястики спочатку промиваємо (розкриваємо) у холодному розсолі, акуратно відокремлюючи ікринки руками. Потім зливаємо розсіл через сито. Для гарячого тузлука у воду (1 л) додаємо сіль (50 г) та нагріваємо до 60С.

Чим корисна ікра Гольця?

В ікре гольця містяться вітаміни та мінерали, фолієва кислота та Омега-3 жирні кислоти, які необхідні здоров'ю людини. Серед корисних речовин, що містяться в цій ікрі, найбільше таких як: вітаміни групи В, а також А і Д; фосфор, залізо, магній, йод, кальцій, мідь, селен, марганець, калій.