Як виготовляють сир Камамбер?
Молоко спочатку підігрівають з мезофільними та пліснявими культурами, потім додають сичужний фермент і чекають, поки воно згорнеться. Як тільки ферменти спрацюють, сирне зерно пресують у формах, щоб відокремилася сироватка. А далі за роботу приймаються грибки, які «формують» ніжну пахучу скоринку.
Як правильно подати сир Камамбер?
Правила вживання та подачі камамберу
- Камамбер не можна їсти холодним! У жодному разі не подавайте до столу цей продукт із холодильника і тим більше не їжте його в такому вигляді. …
- Не ріжте камамбер слайсами. Його потрібно нарізати скибочками, як торт, а не тонкими шматочками-слайсами, як тверді сири. …
- Чи не зрізайте скоринку!