Як зробити кисле середовище у шлунку

Показані овочі та фрукти з високим вмістом аскорбінової кислоти, квашена капуста, кисломолочні продукти, боби, цільнозерновий хліб. Корисні овочеві та круп'яні супи, м'ясо та риба на пару, розварені напіврідкі каші (вівсяна, рисова, пшенична, гречана). Рекомендовано споживання лікувальної мінеральної води.

Що підвищує кислотність у шлунку?

Частими причинами закидання кислого середовища шлунка у стравохід є: недотримання дієти (вживання гострої та жирної їжі), підвищення внутрішньочеревного тиску, куріння, вживання алкоголю, кави, газованих напоїв, прийом деяких лікарських препаратів, знижений тонус нижнього харчового сфінктера, стреси, …

Що створює кисле середовище у шлунку?

Продукція соляної кислоти у шлунку Соляну кислоту продукують парієтальні (синонім обкладальні) клітини фундальних залоз шлунка за участю Н+/К+-АТФази. Фундальні (синони головні) залози становлять основну частину залоз області дна і тіла шлунка.