Як зробити легкий бульйон?

Коли відтяжка згорнеться і осяде на дно, бульйон обережно процідити. Для приготовлення прозорого бульйону беруть м'ясо першого сорту, наприклад, багаття або огузок. Готовий прозорий бульйон можна подати з грінками, пиріжками, кукурудзяними пластівцями або ж використовувати для приготування прозорих супів.

Для створення ще одного рівня смаку в бульйон кладуть спеції: чорний перець горошком, лавровий лист та свіжий чебрець. Ближче до кінця варіння (за півгодини-годину) можна додати свіжі петрушки. В ідеалі пропорція кісток до води має бути 2:3. Тобто на 2 кг кісток потрібно 3 літри води та ще близько 1 кг овочів.

Овочі, спеції та трави Класичними добавками для приготування м'ясного бульйону вважаються морква, корінь селери та цибуля. Для смаку можна додати ріпу, часник, гвоздику, чорний перець горошком, різні коріння та пов'язані пучки зелені.