Як зробити маринад для шийки

Як смачно замаринувати шашлик зі свинячої шиї?

Цибулю наріжте півкільцями, лимон – кружальцями. Додайте до м'яса, посоліть, поперчіть і ретельно вимісіть руками, ніби віджимаючи сік із цибулі. Залишіть м'ясо маринуватися на годину-дві, цього цілком достатньо. Якщо маринуєте шашлик напередодні, одразу приберіть його в холодильник.

Як маринувати шашлик із шиї?

На умовні 2 кілограми шиї Візьміть 0,75 літра вина і десь 350 мл звичайної води. Зануріть у цю суміш 400 г свіжої очищеної цибулі, 40 г часнику і 20 г чебрецю – часник і чебрець краще брати свіжими, так вони віддадуть більше запаху. Додайте 25 г солі. У такому маринаді м'ясу треба настоятися 2-3 години.