Як зробити повидло для пирога густим?

Часто господині загущають рідке варення, проваривши кілька хвилин з крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями чи панірувальними сухарями. Дуже класно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи – варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється.

1.4. Як загуснути варення, уваривши сироп?

  1. Проведіть шматочки фруктів чи ягід через сито.
  2. Проціджений сироп поставте на плиту, варіть на невеликому вогні до консистенції. Можете спробувати додати більше цукру чи лимонної кислоти.
  3. Поверніть шматочки ягід чи фруктів у загущений сироп. Остудіть загущене варення.

Найбільш простий спосіб зробити густу начинку – Додати печиво, подрібнене до стану крихти. Навіть не доведеться нічого нагрівати. На 200 г варення потрібно близько 15 г подрібненого печива. Якщо перемолоти вівсяні пластівці (бажано швидкого приготування), ви також отримаєте відмінний загусник.