Часто господині загущають рідке варення, проваривши кілька хвилин з крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями чи панірувальними сухарями. Дуже класно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи – варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється.
1.4. Як загуснути варення, уваривши сироп?
- Проведіть шматочки фруктів чи ягід через сито.
- Проціджений сироп поставте на плиту, варіть на невеликому вогні до консистенції. Можете спробувати додати більше цукру чи лимонної кислоти.
- Поверніть шматочки ягід чи фруктів у загущений сироп. Остудіть загущене варення.
Найбільш простий спосіб зробити густу начинку – Додати печиво, подрібнене до стану крихти. Навіть не доведеться нічого нагрівати. На 200 г варення потрібно близько 15 г подрібненого печива. Якщо перемолоти вівсяні пластівці (бажано швидкого приготування), ви також отримаєте відмінний загусник.