Спочатку засипте насіння у тканинний мішечок. Добре його зав'яжіть, помістіть на 20 секунд у гарячу воду, потім на 20 секунд у крижану, і так доти, доки не тріснуть оболонки. Якщо збільшити час витримки до 30 секунд, процедуру можна прискорити, але є ризик, що насіння одразу лусне у гарячій воді та зародок пошкодиться.
Як правильно зробити Скарифікацію насіння?
Досить простий спосіб для скарифікації. Насіння поміщають у марлевий або тканинний вузлик і поперемінно опускають на кілька секунд спочатку в окріп, потім у крижану воду. Дію повторюють 2-3 рази, поки оболонка насіння не лусне.
Що означає скарифікація насіння?
scarifico – дряпаю) – часткове порушення цілісності твердої водонепроникної оболонки насіння з метою полегшення їх набухання та проростання та збільшення відсотка схожості.