Як зробити стейки на решітці

Простий та безвідмовний рецепт стейка у духовці: виставте режим гриль або температуру 220–250 °C. Стейки змастіть олією і викладіть на розпечену грати. Запікайте протягом 3-4 хвилин і переверніть. Через 3–4 хвилини виміряйте за допомогою термометра для м'яса температуру всередині стейка (орієнтир – 57-60 ° C).

Як приготувати на грилі стейк?

Стейки посолити, змастити олією з двох сторін, витримати 5-10 хв. На прямій спеці готувати 3 хв на одній стороні, перевернути, 2 хвилини на іншій стороні, прибрати в зону непрямого жару і тримати на решітці ще 3-4 хв. Для точного приготування варто використати електронний термощуп.

Скільки тримати стейки на вугіллі?

Для середнього стейку достатньо 10-15 хвилин на сильному вогні та до 25 хвилин при жарінні у двох температурних зонах.