Як зробити так, щоб хліб не запліснів?

Його нескладно зробити: згорніть стерильну марлю у два шари, насипте 2–3 столові ложки сухої гірчиці та помістіть у хлібницю. 4 Добре регулює вологість у контейнері з хлібом звичайна харчова сіль. Поставте в хлібницю сільничку, і сіль убере зайву вологу. Не забувайте міняти сіль час від часу.

Чому на хлібі з'являється цвіль Причиною цвіління хліба є зараження поверхні хлібобулочних виробів пліснявими грибами, яке відбувається після випікання та остигання хліба, оскільки суперечки цвілевих грибів гинуть за 65-80°С.

Хліб рекомендується зберігати в холодильнику. Низькі температури перешкоджають утворенню плісняви. Таким чином термін зберігання можна збільшити до 7 діб. Борошно виріб слідує зберігати в упаковці.