Як зробити так, щоб шампанське не видихлося?

Тримайте шампанське холодним – ідеальним місцем для зберігання відкритої пляшки шампанського є відро з льодом, але це стосується лише тих випадків, коли ви активно насолоджуєтеся шампанським або подаєте його. Після повторного закриття шампанського підтримуйте постійну температуру від 7 до 18 градусів.

Єдиний робочий варіант збереження газів — холод: — По-перше, не трясіть пляшку і не стріляйте пробкою – вже трохи заощадите гази у вині. – По-друге, не нагрівайте вино. Увесь час зберігайте ігристе максимально холодним.

Закрити шампанське можна і за допомогою звичайного поліетиленового пакета чи плівки. Підійде для цього і медичний напальчник, або частина тонкої рукавички. Матеріал розтягують навколо шийки, і фіксують його господарськими резинками.