Як зробити вино з жовтої сливи

Скільки бродить вино зі сливи?

Бродіння вина із слив триває 5-7 тижнів. Процес закінчено, коли водяний затвор не виділяє газ (рукавичка здулася), але в дні з'явився шар осаду. Це означає, що настав час злити молоде сливове вино з осаду в іншу чисту ємність для дозрівання. Мінімальний час дозрівання сливового вина – 2-3 місяці.

Як прибрати каламутність вина?

на 100 л вина взяти 10-15 г желатину. Протягом доби вимочувати його у холодній воді, змінюючи воду кожні 8 годин. Набряклий желатин розчинити в теплій воді, додати в ємність з вином і добре перемішати. Залишити вино у спокої на 2-3 тижні, поки вся муть не збереться в пластівці і не випаде в осад.