Як роблять спаржу із сої?
соєвого молока. Коли його кип'ятять, на поверхні утворюється щільний прошарок з білка та жиру, який знімають спеціальними паличками, сушать і згортають у джгути. Соєва молочна пінка стискається і стає зморщеною – згорнута в трубочку, зовні вона нагадує бамбук, тому в Японії її називають бамбукова спідниця.
Чим відрізняється соєва спаржа від спаржі?
Соєва спаржа — білого кольору і, до речі, ніяк не відноситься до тієї звичної спаржі, яку ми знаємо, — зеленого щільного стебла.. Багато хто вважає, що вона готується з білої частини цієї рослини, але це не так. Взагалі соєва спаржа — це, грубо кажучи, суха булка, яка виходить із соєвого продукту фучжу.