Як зварити лисички для заморозки правильно

Як правильно варити лисички перед заморожуванням?

Свіжі лисички після закипання потрібно варити:

  1. для супу – 15-20 хвилин;
  2. перед маринуванням – 20-25 хвилин;
  3. перед заморожуванням – 15-20 хвилин;
  4. перед жаркою – 5-10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).

Чи можна заморозити лисички у сирому вигляді?

Як заморозити лисички на зиму в домашніх умовах: Для заморозки ідеально підходять дрібні лисички, як гвоздики – у готових стравах вони м'які, соковиті та не волокнисті. Якщо вам попалися великі лисички, то використовуйте для заморожування лише капелюшки, а ніжки використовуйте на грибний паштет, чи грибну ікру.