Для приготування класичного глінтвейну використовують сухе червоне вино, яке має відмінну якість, але при цьому недорого коштує. В ідеалі – молоді сортові вина без яскравих нот у смаку чи ароматі. На наш вибір для глінтвейну краще підійдуть сорти винограду: Каберне, Сапераві або Мерло, Мальбек, Піно Нуар.
Яке вино краще для глінтвейну сухе чи напівсолодке?
В ідеалі вино для глінтвейну має бути сухим, але напівсухе теж підійде. До глінтвейну додають цукор, тому боятися, що буде надто кисло, не потрібно. На напівсолодкому ж вині напій вийде надто нудотним.
Який глінтвейн краще?
В ідеалі – молоді сортові вина без яскравих нот у смаку або в ароматі. Зазвичай у ресторанах варять глінтвейн із сухого чи напівсухого червоного вина, наприклад, Каберне, Сапераві чи Мерло. Напівсолодке вино також можна використовувати для домашнього приготування, якщо ви хочете приготувати солодкий напій.