З чого робити вівсянку

Вівсяна каша готується з вівсяних пластівців. Вівсяні пластівці отримують з вівсяної крупи, що виробляється з придатного для використання в продовольчих цілях вівса. Вівсяна крупа буває недроблена та плющена. Недроблена вівсяна крупа виходить з пропарювання, що пройшло, лущення і шліфування вівса.

Як робити вівсянку?

Як варити вівсянку в каструлі Нагрійте воду чи молоко. Коли рідина почне закипати, додайте пластівці чи крупу, підсолоджувач та дрібку солі. Помішуючи, доведіть кашу до кипіння і зменшіть вогонь. Варіть кашу до готовності, не забуваючи помішувати.

Чому не треба їсти вівсянку вранці?

Справа в тому що в ній міститься дуже мало білка, який життєво необхідний організму після пробудження. Тому кашу краще їсти або на другий сніданок, або поєднувати з білковими стравами – омлетами, сирниками, сиром або скибочкою сиру.