З чого роблять адиг

Готується з пастеризованого молока, з використанням молочної сироватки, кухонної харчової солі. Адигейський сир відноситься до дієтичних продуктів харчування і має високу харчову цінність за кількісним складом основних речовин. Масова частка жиру в сухій речовині – 40%.

Що входить до складу адигейського сиру?

Адигейський сир готують з сирого або пастеризованого молока з використанням молочної сироватки, кухонної харчової солі. У більшості випадків його роблять без сичужного ферменту (сичуг – один з відділів баранячого або бичачого шлунка), проте бувають і сичужні варіанти адигейського сиру.

У чому різниця адигейського сиру та бринзи?

Відрізняються сири та складом. Для приготовлення адигейського використовується виключно коров'яче молоко. Бринза а спочатку виготовлялася з овечого чи козячого молока. Згодом її почали робити з коров'ячого та буйволиного.