З чого роблять гліколеву кислоту

Гліколева кислота – вид водорозчинних альфа-гідроксильних фруктових кислот, що видобувається як синтетичним шляхом, так з натуральних рослинних компонентів – цукрової тростини, бамбука, винограду.17 Грудня. 2021 р.

Як одержують гліколеву кислоту?

Спосіб отримання гліколевої кислоти шляхом внутрішньомолекулярного диспропорціонування гліоксалю у концентрованих водних або водно-спиртових розчинах лугу. В результаті даної реакції утворюється гліколят (сіль гліколевої кислоти) відповідного лужного або лужноземельного металу.

Що містить гліколеву кислоту?

Гліколева кислота (гідроксиоцтова кислота, гідроксиетанова кислота) HOOC-CH2-OH – найпростіша гідроксикислота. Безбарвні кристали із запахом паленого цукру. Солі та аніони гліколевої кислоти називаються гліколатами. У природі міститься в винограді, цукрових буряках, цукровій тростині.Похожі