З чого роблять розторопші

Екстракт розторопші – це рослинний засіб, отриманий з молочного будяка (розторопші плямистої), також відомий як Silybum marianum. Ця колюча рослина має великі виразні фіолетові квіти і білі вени, які утворилися на листі, згідно з легендами, від краплі молока Діви Марії, що впала.

Що входить до складу розторопші?

У плодах розторопші плямистої містяться флавоноїди та флавонолігнани (силібін, силікристин, силідіанін та ін), крім того, алкалоїди, сапоніни, слиз, органічні кислоти, вітамін К, гіркоти, жирне масло розторопші, білкові та інші речовини.

Кому не можна пити розторопша?

Розторопша протипоказання:

  • за наявності психічних захворювань та порушень, пов'язаних з нервовою системою;
  • під час загострення будь-яких хронічних захворювань;
  • у випадках підвищеної концентрації фосфору та кальцію в організмі;
  • під час вагітності та в період лактації;
  • дітям віком до трьох років.