З чого роблять шкіряне взуття

Натуральна шкіра Найчастіше при виробництві взуття використовується теляча чи свиняча шкіра. Перша більш еластична, відрізняється м'якістю та податливістю. Свиняча шкіра дає зворотні тактильні відчуття – вона здається грубішою і жорсткішою і до того ж не такою гнучкою. У свинячої шкіри вищий коефіцієнт водонепроникності.

Яку шкіру використовують для взуття?

Шкіру на підошву взуття виробляють переважно з чепрака (хребтової частини) шкур великої рогатої худоби (бичини, бугая, ялівки). Рідше використовують кінські хази (частини шкур з крупа тварин), свиняча та верблюжа шкіряна сировина.

Звідки береться шкіра для взуття?

Основна шкіра, яка йде на виробництво одягу, взуття та сумок, коров'я. Задля отримання матеріалу для продуктів класу люкс тварин вирощують спеціально, на виготовлення дешевших йдуть шкіри – побічний продукт м'ясної промисловості.