Основними інгредієнтами соєвого соусу є соєві боби, сіль, пшениця та грибні суперечки. Приготування підливи починається з відварювання сої та легкого обсмажування пшениці. Далі компоненти перемішуються, вони мають деякий час вистоятись. Це потрібно для початку природного бродіння продукту.
Як раніше робили соєвий соус?
Соєвий соус китайці робили з відвареної сої, замішували з нею пшеницю або ячмінь, давали їм закваситися, а потім додавали воду та сіль і залишали під гнітом на кілька місяців.. Отриманий насичений соус використовували замість солі для посилення смаку страв.
Що входить до складу соєвого соусу?
Класична рецептура передбачає, що у складі соєвого соусу всього чотири інгредієнти:
- пшениця;
- соєві боби;
- сіль;
- вода.