Солома сухі стебла злакових та бобових зернових культур, що залишаються після обмолоту, а також стебла льону, конопель, кенафу та інших рослин, звільнені від листя, суцвіть, насіння.
У чому різниця між сіном та соломою?
Соломо — це сухі та дозрілі стебла злакових, зернових культур та інших рослин, що залишилися після збирання обмолоту. Сіно – це стебла та листя рослин, часто спеціально вирощені, скошені та висушені у певний період вегетації, використовується як корм для худоби.
Як заготовляють солому?
Стебла зрізуються біля землі і відразу ж зв'язуються в снопи. Якщо заготовлена солома зелена, її необхідно просушити в закритому приміщенні, що провітрюється. Якщо таку солому просушити на сонці, золотистий відтінок посилиться. Після просушування солому необхідно почистити.