Як правильно за етикетом наливати шампанське

Ні більше, ні менше: скільки наливати шампанського в келих Наповнювати келих шампанським прийнято не більше ніж на три чверті. Багато в чому це пов'язано з тим, що фужер при розливі напою необхідно нахиляти. За такого способу не вдасться налити вино до країв.

Як у ресторані наливають шампанське?

Пляшку потрібно намагатися відкрити з мінімальним шумом і відразу ж розливати шампанське, при цьому наповнювати келихи обережно, тонким струменем, у два прийоми, по черзі обходячи гостей за столом. Можна також наливати шампанське в келихи, поставлені на тацю.

Як правильно наливати вино та шампанське?

Після цього шампанське розливають для дегустації. Дійте у два етапи: спочатку налийте невелику кількість. Поки вино "дихає", вдихніть його аромати. Потім наповніть келих, повільно та рівномірно наливаючи шампанське на дві третини глибини келиха.