Як правильно замочити пшоно?

Замочувати необхідно всі крупи без винятку. Це не вимагає великих зусиль і забирає зовсім небагато часу. Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду крупу крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч.

Найзручніше замочувати крупи на ніч. Якщо ви плануєте приготувати їх на вечерю, то, звичайно, можна це зробити і вранці. Майте на увазі, якщо замочування триває понад 10-12 годин, потрібно повторно промити крупу та залити її чистою водою.

Вона заважає організму засвоювати повною мірою вітаміни та мінерали, які містяться у крупах. Якщо пшоно або булгур не пройшли попереднього замочування, наш організм не отримає заліза, магнію, кальцію, цинку, фосфору, вітамінів групи В. По суті, ми з'їмо порожній продукт!

Деякі кулінари рекомендують замочувати пшоно на 4-6 годин. За цей час зернятка набухнуть і віддадуть борошняний пил у розчин. Після цього продукт промивають проточною водою та варять кашу.